HOMEOPATIA

      HOMEOPATIA CROMÀTICA

sota homeop cromàtica

        L’Homeopatia Cromàtica és una forma terapèutica innovadora, descoberta per l’homeòpata i investigador Jordi Crespi, que utilitza remeis basats en cadascun dels colors de què està composta la llum solar visible. La composició en colors de la llum pot ser observada a simple vista en el fenomen natural de l’arc de Sant Martí.

Arc St. Martí 2

 

       Els diferents colors que van del vermell al violeta es coneix com la gamma visible de la llum solar. Cada color abarca un conjunt de longituds d’ona. Així per exemple, el Vermell abarca les longituds que van des dels 700 als 750nm (nanòmetres ), el Taronja dels 650 als 750nm i així successivament.

colors gran 3

 Des d’un punt de vista científic, una llum de determinat color té una naturalesa vibratòria, i comporta per tant, una energia que està relacionada amb la seva longitud d’ona. Així, el verd, per exemple, transporta una energia diferent al taronja o al blau. En mecànica quàntica aquesta energia està definida i es calcula mitjançant l’equació de Plank.

E= hf

                     Això significa que l’energia ( E) que porta una llum de color està relacionada amb la seva longitud d’ona ( λ )  i freqüència ( f= c / λ ).  La h és un valor constant del medi, coneguda com la constant de Planck (h = 4,13 per 10-15 electró-volts per segon) . Això vol dir que l’energia de cada color difereix i està relacionada directament amb la seva longitud d’ona.

 

 AVANTATGES EN L’ÚS DE L’HOMEOPATIA CROMÀTICA

 

L’Homeopatia Cromàtica utilitza els tradicionals procediments de l’Homeopatia, per transformar la llum d’un color en remeis amb importants capacitats curatives.

color

    La llum de cada color és portada a un remei a través del procés de preparació homeopàtic, aconseguint-se així un conjunt inestimable de capacitats curatives o terapèutiques per a cada color. És reconegut que el procés iteratiu de l’homeopatia, permet extreure capacitats terapèutiques de les diferents substàncies a les que se li aplica i que no són evidents en el seu estat natural. Així ha succeït amb la llum de color, a través de les diferents dinamitzacions, s’han trobat noves i valuoses capacitats curatives del color. Amb l’Homeopatia del color es poden tractar dolències tant físiques, com psíquiques.


Qualitats

Pel terapeuta, és una avantatge tenir el color en forma de remei homeopàtic per la seva practicitat i eficàcia. La seva aplicació és àmplia per a diferents patiments, tant de l’àmbit físic, psíquic i bioenergètic ( més endavant es donen alguns exemples ).

 

Les avantatges es podrien resumir de la següent manera:

– Una avantatge important és que el terapeuta no necessita saber homeopatia per aplicar aquesta terapia. El que només necessita saber són les aplicacions que tenen cada remei cromàtic pel seu ús i com aplicar-les, per això hi ha un llibre, documentació pels terapeutes i es fan tallers periòdicament.

– La capacitat de tenir la força curativa del color dinamitzat, en forma de gotes, li suposa al terapeuta una manera còmoda de subministrar-ho als seus pacients. Només ha de posar unes gotes en aigua pura, agitar uns segons, i ja té la solució llesta per entregar al pacient.

– Amb els remeis cromàtics bàsics, no només es té a disposició el conjunt de possibilitats terapèutiques trobades per a cada color. Sinó que també se’ls pot aplicar en tres graus d’intensitat o potència ( baixa, mitjana o alta ), de cadascun. Això permet ajustar el nivell d’acció o de profunditat a què es vol actuar, en concordança amb el nivell de profunditat on està instal·lat el trastorn. Com a regla general, les potències més altes actuaran en àmbits més profunds.

 

kit homeopatia crom

La farmaciola bàsica de l’Homeopatia Cromàtica consta de 18 remeis, els 6 colors ( vermell, taronja, groc, verd, blau i violeta ) en tres potències cadascun (baixa, mitjana i alta).

 

– L’àmbit d’aplicació de l’Homeopatia Cromàtica permet que es pugui incorporar en el treball dels diversos professionals. És compatible i complementària amb altres teràpies. Psicòlegs, Naturòpates, Homeòpates, Metges, Terapeutes Florals, Terapeutes manuals, Acupuntors i altres, l’apliquen de manera eficaç.

 
 

Preparació de la presa:

En una ampolla de 15ml amb comptagotes esterilitzats ambdós , afegir aigua pura mineral natural i després posar 4 gotes del remei cromàtic. Tancar bé i agitar enèrgicament durant uns 30 segons. Això és per a garantir la barreja i que assoleixi la dinamització adequada. Si s’ha d’usar més d’una setmana s’afegeixen unes 15 gotas d’alcohol, de consum, per la seva conservació.
Les preses dependran de què estem tractant. En general, 5 gotes 2 ó 3 cops al dia. La quantitat de dies també depèn: Si es un caso agut poden ser més preses i  se segueix la regla d’“espaiar les preses en millorar”. En casos crònics el temps és major i s’ha d’anar avaluant cada 3 setmanes a un mes, pels ajustos oportuns.

 

ALGUNES APLICACIONS DELS REMEIS CROMÀTICS

 

Blau o Vital 1

Psiquisme: Aporta pau, calma, serenor. Relaxant. Útil en l’ansietat, angoixa, nerviosisme. Dóna valor, seguretat davant les situacions difícils. Força per sobreposar-se a idees obsessives, pensaments pertorbadors. Impulsa la perseverança. Fa tranquil·la la parla, no violenta. Ajuda al silenci mental. En la depressió i tristor combinat amb Taronja és de gran utilitat…etc.

Físic: Per l’insomni. Antisèptic en infeccions de gola. Per angines, faringitis, laringitis, afonia. Acidesa d’estómac. Calma i normalitza la respiració ansiosa, quan se sent com una manca d’aire en l’ansietat. Per l’asma. Per les hemorroides. En malalties on hi ha calor. Diarrea…etc.

 

Vermell o Vital 2

Psiquisme: Dóna confiança en si mateix, ànim, disposició a la lluita. Aporta alegria, allunya el pessimisme. Estimulant, encoratja la passió. Eficaç contra l’apatia. Beneficiós en la neurastènia, en la depressió…etc.

Físic: Estimula el fluxe de la sang, el calor vital. Millora la circulació i quan hi ha un suministre insuficient de sang. Tensió arterial baixa. En l’anèmia. Excel·lent termoregulador, quan es pateix de fredor. Irritació de la laringe. Cansament. És eficaç contra el dolor. Dolor muscular i esquelètic. Ha estat molt efectiu en casos de fibromiàlgia. Per la debilitat en els genolls, i altres articulacions…etc.

 

Groc o Vital 3

Psiquisme: Estimula el pensament, els processos intel·lectuals del raonament. La memòria. Facilita la concentració. Actua sobre l’atenció. Útil en nens amb dificultats de concentració, comprensió o memorització. El groc ajuda en la dissolució de pors, temors antigues…etc.

Físic: Tonifica el sistema digestiu, afavoreix la digestió. Per l’estrenyiment. En el fetge sobrecarregat. Pressió sanguínia baixa. Enforteix els nervis. Dona to als músculs. Estimula el sistema limfàtic, promou l’expulsió de la toxicitat, impureses a la sang ( junt al violeta )…etc.

 

Verd o Vital 4

Psiquisme: El verd dóna força per a redreçar camins. Connecta amb la consciència del cor. Ajuda en la habilitat de sintetitzar. El verd és un regenerador per equilibrar la salut física i mental. Per estats d’irritabilitat. Purifica la ment. Quan es necessita sensibilitat, compassió, altruisme. Útil contra els vicis…etc.

Físic: Ajuda a recuperar forces, per l’esgotament. Alleuja el cansament en cos i ment. Actua en contra de la febre i inflamació. Nodreix la salut física, actua contra la desnutrició, complementat amb el taronja per la desnutrició, dejunis, anorèxia. Col·labora en els processos curatius i regeneratius del cos físic. Té, junt al vermell, un poder calmant sobre el dolor en les articulacions. Actua benèficament en la hipertensió, quan es pateix de palpitacions, taquicàrdia. Vigoritza la circulació…etc.

 

Taronja o Vital 6

Psiquisme: Distendeix la ment, ajuda a relativitzar els problemes, deixa anar, relaxa. Aporta alegria, goig en general. Impulsa l’ànim. Contra la depressió, el desànim, el descontentament. Dóna alegria com de retorn a la infància. Ajuda a treure la preocupació i el seu efecte. Pel pessimisme, la melanconia. En la por. Acció d’alliberació sobre pressions inconscients. Per la consciència i la memòria. Ajuda a persones properes a la mort…etc.

Físic: El Taronja dóna força, és com un aliment per a la matèria, molt útil si hi ha carències alimentàries o dejunis. En això combina bé amb el verd. En l’anèmia, en la desnutrició. Útil en convalescències. En processos d’esclerosi. Sobre el cos físic energètic o cos vital: Estimula la seva activitat. Augmenta l’afluència d’energia vital ( el chi xinès o el prana hindú ), serveix per treure la congestió bioenergètica…etc.

 

Violeta o Vital 7

Psiquisme: El violeta dóna un impuls al viatge intern. Promou la fe, la inspiració, la lluita per trobar un propòsit en la vida. Ajuda en l’alliberació d’aferraments mentals, emocionals i físics. Per l’alliberació d’emocions grolleres. Sobre allò trascendental. Influeix en el subconscient. Promou somnis que alliberen, reveladors, somnis armonitzadors, somnis curatius. Útil en el dol patològic. Pèrdua de propòsit, crisi existencial. Pot actuar en angoixes i fòbies, calmar el sistema nerviós, en obsessions. En l’insomni…etc.

Físic: Força regeneradora mental i física. Promou la interacció entre els hemisferis cerebrals. Enforteix la xarxa protectora del biocamp energètic. Té una acció d’enfortir els nervis. Calmar el sistema nerviós. En la inflamació dels nervis, neuritis. Enforteix la melsa i el funcionament del sistema limfàtic ( junt al groc ). Ajuda en la neteja i eliminació de cèlules malaltes…etc.